Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Εξόδου 2010, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, πολλών εξαιρετικών τμημάτων και πλήθους κόσμου χάρη και στον καλό καιρό του διημέρου. Μετά το πέρας της πομπής και την επιστροφή των συμμετεχόντων, στήθηκε γλέντι στον πεζόδρομο της κάτω αγοράς, από τις παρέες των ΑηΣυμιωτών που έλαβαν μέρος στην Πομπή. Ενστάσεις υπάρχουν για τη ροή της πορείας το Σάββατο του Λαζάρου, καθώς παρατηρήθηκαν μεγάλα κενά στα τμήματα και χάσματα στη μουσική κάλυψη. Τα τμήματα δεν μπορούσαν να βρουν βηματισμό και άτομα από το κοινό που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση και ευαισθησία με το θέμα έβρισκαν ευκαιρία να κόβουν βόλτες στο δρόμο της πομπής στη διάρκεια που δεν υπήρχαν παρελαύνοντες. Θέαμα άσχημο και απαξιωτικό. Μέσα στο Ηρώον, μετά την ανατίναξη στον τύμβο, ακολούθησε ρίψη βεγγαλικών με αποτέλεσμα αφενός να μην ακούγεται η χορωδία, αφετέρου δε να δημιουργείται μιά πανηγυρική ατμόσφαιρα που δεν συνάδει με τον πένθιμο χαρακτήρα του γεγονότος που μνημονεύεται. Η Πομπή της Κυριακής ήταν ομολογουμένως πολύ καλύτερη. Στο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των λοιπών επισήμων, ο κ. Παπούλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη κρίση και να υπενθυμήσει στην κα Μέρκελ την παρουσία πολλών Γερμανών Φιλελλήνων στον αγώνα της Ελλάδας για ανεξαρτησία.

2 σχόλια:

Δημήτρης Β.Παπαθέου είπε...

Κε Δήμαρχε
Δεν περιμένω πιά να καταλάβεις σε ποιό τόπο τάχθηκες να είσαι επι κεφαλής για μια τετραετία , είναι πολύ κάτι τέτοιο.
Το εντελώς απογοητευτικό είναι ότι όχι απλά δεν προσπάθησες , αλλά έκανες τα αδύνατα δυνατά να κατεβάζεις τα μεγέθη ώστε να τα ελέγχεις. Τέλος πάντων εσένα επέλεξε ο κόσμος και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Απο ότι ακούω μάλιστα θα κατέβεις και πάλι στις εκλογές και επειδή ποτέ μην πείς ποτέ και επειδή τάχω δεί όλα σ αυτή τη ζωή , αν , λέω , ΑΝ τύχει και είσαι και του χρόνου πάλι Δήμαρχος , μη ρίξεις πυροτεχνήματα την ιερότερη ώρα της Ανατίναξης,άστο για κάποιες χαρές , που ειλικρινά εύχομαι στην προσωπική σου ζωή.
Δημήτρης β.Παπαθέου

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά θα ήθελα μια απάντηση απο τους υπεύθυνους του δημου για τη λογική των πυροτεχνημάτων!!! Μ'αρεσει που προ ετών κυκλοφορουσαν φυλλάδιο που επεξηγουσε το πένθιμο της παρελασης και μας προέτρεπαν να μην χειροκροτουμε την πομπη... τώρα το γυρισαν στο πανηγύρι??/Εκτος αν αυτοι στα μνημοσυνα των δικών τους ρίχνουν και ένα 10λεπτο πυροτεχνήματα...

Για το κοστος όλης αυτης της φιέστας... φοβάμαι και να αναρωτηθώ... 10 λεπτά άκυρα και άστοχα πυροτεχνήματα... ποσα να μας κοστισαν άραγε???