Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στο Μεσολόγγι ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου θα προβάλλει την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, στις 8 το βράδυ, την βραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου «Ο Διαχειριστής».

Ο Περικλής Χούρσογλου θα παρευρεθεί μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και θα μιλήσει για την νέα ταινία του που τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο πρόσφατο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ο Περικλής Χούρσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε μαθηματικά και κινηματογράφο. Δούλεψε δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες, κυρίως στον Παντελή Βούλγαρη που ουσιαστικά υπήρξε δάσκαλός του. Έχει σκηνοθετήσει και γράψει τα σενάρια δύο μικρού μήκους ταινιών, μίας τηλεταινίας και 4 μεγάλου μήκους ταινιών. Διδάσκει σκηνοθεσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Περνώντας για πρώτη φορά μπροστά από την κάμερα μαζί με τη σύζυγό του Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και τους δυο τους γιους, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μαθηματικός και καθηγητής του τμήματος κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Περικλής Χούρσογλου, τολμά να γίνει ο «Διαχειριστής» στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, μετά τον «Λευτέρη Δημακόπουλο», που ένα μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο Μεσολόγγι και αποτέλεσε την αιτία για την δημιουργια της Κινηματογραφικής Λεσχης, τον «Κύριο με τα γκρι» και τα «Μάτια από νύχτα».

Να αναφέρουμε ότι η ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος», που κατά μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στο Μεσολόγγι το 1992, αποτέλεσε λίγο αργότερα την αιτία για την δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Θέλοντας να μιλήσει για καταστάσεις καθημερινές, συμπεριφορές οικείες, στιγμές που μπορεί να καθορίσουν την ζωή μας, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια, πρωτοτυπώντας: Επέλεξε για πρωταγωνιστές μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος το βασικό ρόλο.

Λίγα λόγια για την ταινία

Κεντρικός ήρωας του «Διαχειριστή» είναι ο 50άρης Παύλος (Περικλής Χούρσογλου), παντρεμένος με τη Νίκη (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη) και πατέρας δύο αγοριών, που αποφασίζει να αναλάβει καθήκοντα «σωτήρα», όταν η μητέρα του (Κατερίνα Γιουλάκη), διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που μένει και όπου βρίσκεται το μαγαζί του Παύλου, του ζητά να τη βοηθήσει. Αναλαμβάνοντας δράση ως διαχειριστής, ο Παύλος θ’ αναθέσει τη δουλειά σε έναν υδραυλικό (Κώστας Βουτσάς), οικογενειακό φίλο, ενώ θα γοητευτεί απρόσμενα από μια νεότερή του γυναίκα (Ευσταθία Τσαπαρέλη).

Η ταινία θα προβληθεί επίσης και την Δευτέρα 19 Απριλίου σε δύο προβολές 7-9 & 9- 11 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτα γλυκός σκηνοθέτης αλλά και άνθρωπος που λατρεύει την πόλη μας.