Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕ τις ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ

Από φέτος καταργείται η βάση του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Ερωτηθείσα σχετικά μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η κατάργηση της βάσης του 10 «θα γίνει από φέτος», σημειώνοντας ότι «είναι μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία είχε τεκμηριωθεί, επί τέσσερα συνεχή χρόνια, σε συνέδρια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και από τον Πρόεδρό του. Είναι μια επιλογή που έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους».

Με το νομοσχέδιο καταργείται ο περιορισμός της βάσης του 10, όπως αυτός θεσμοθετήθηκε, καθώς όπως επισημαίνεται, τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Αντίθετα σημειώνεται, το αποτέλεσμα ήταν τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποδομές που υπολειτουργούν.

Η ανταπόκριση των υποψηφίων στις σχολές και στα τμήματα των Α.Ε.Ι. μετά τη φετινή διαδικασία, και σε συνδυασμό με στοιχεία των προηγούμενων ετών, θα αποτελέσουν και ενδεικτικά στοιχεία για τη συνολική χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση την οποία μελετά το υπουργείο.

Ελπίδα όλων είναι να ξαναδούμε τις σχολές των ΤΕΙ να γεμίζουν με νέα παιδιά και την πόλη να ξαναπαίρνει τη ζωντάνια που είχαμε συνηθίσει την τελευταία κυρίως δεκαετία. Η εκρηκτική άνοδος της οικοδομής τα πρόσφατα χρόνια λόγω κυρίως της αυξημένης ζήτησης σε μικρά διαμερίσματα, έδωσε μια μεγάλη ώθηση σε όλη την περιοχή αλλά κατέληξε να γίνει μπούμερανγκ εξαιτίας της υπερχρέωσης πολλών νέων και άσχετων με το αντικείμενο ιδιοκτητών, οι οποίοι βασιζόμενοι σε τραπεζικά δάνεια βρέθηκαν σε αδιέξοδο μετά τον περιορισμό των εισακτέων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha gemisoun ta douvaria ton mesologiton douvaria foitites.foititis me vathmo stis exetaseis 3,5.
kai mia poli olo douvaria kai anaptyxi mideniki.
nomizo pos exete dei to thema edelos lathos. ki o,ti lete mexri tora sti selida sas peri anavathmisis aftou tou topou apla me dyo lexeis epea pteroeda i allios logia tou aera.

Ανώνυμος είπε...

nomizo oti adikeitai to site..i anartisi den einai yper

Ανώνυμος είπε...

καλοί μου φίλοι κόψτε τους λατινικούς χαρακτήρες , μας κουράζετε όλους.