Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Έτοιμη η Κεντρική Πλατεία

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας με την τοποθέτηση και των διπλών φωτιστικών στο τμήμα της Σπ. Τρικούπη. Η τελική εικόνα είναι αρκετά αναβαθμισμένη και αποδεκτή μετά την τοποθέτηση και των φυτών στα παρτέρια, παρά τις εν μέρει αντιρρήσεις μας. Ιδίως το βράδυ με τα φώτα αναμμένα η αίσθηση είναι αρκετά ''κοσμοπολίτικη''. Επισκευάστηκε και το πρόβλημα διαρροής του συντριβανιού και σιγά σιγά συμμαζεύεται η κατάσταση. Ευθύνη όλων τώρα, πολιτείας και πολιτών, να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση, χωρίς καταστροφές, γραψίματα, αφισοκολλήσεις, παράνομη κυκλοφορία και παρκαρίσματα ( σαν το παλληκάρι της φωτογραφίας που ήλθε, είδε και απήλθε, κάνοντας το γύρο της πλατείας σαν σε λούνα παρκ), ώστε οι κάτοικοι να το χαίρονται και οι επισκέπτες να ικανοποιούνται απ΄την εικόνα της πόλης. Η κριτική ( ή γκρίνια για κάποιους) ασκείται πάντα καλοπροαίρετα με τελικό στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για όλους, με το χαμηλότερο κόστος για το δήμο και το καλύτερο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα, εάν και εφόσον μπορεί αυτά να συνδυάζονται. Η ''αντιπολίτευση'' δεν ασκείται απλά και μόνο για να αισθάνεται κανείς ότι έχει λόγο ύπαρξης, αλλά και για να βοηθά στην αποφυγή λαθών και εκτροπών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το πόσο θα το διατηρήσουμε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να έρχεται εκλογική περίοδος για να φτιάξουν κάτι σε αυτό τον τόπο. Πριν δεν μπορούν. Μια φορά να εκλεγεί ένας δήμαρχος, ένα δημοτικό συμβούλιο και να κάνουν πράγματα για το μεσολόγγι μακρυά απο πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές κόντρες. Να κανουν κάτι απλώς για τον τόπο. Αντί να αφήσουν να ασχοληθεί κάποιος με τον Δήμο που να ενδιαφέρεται χωρίς κάποιο συμφέρον, θα δουμε πάλι στις επερχόμενες εκλογές τις ίδιες φάτσες υποψίφιους. Βοηθεια μας και μπράβο μας. Καταφέραμε και μετά απο μεγάλες μάχες στα μισά του 2010 να πεζοδρομίσουμε τον χώρο γύρο από την κεντρική πλατεια, πράγμα που το τελευταίο χωριό του κόσμου το έχει κάνει πριν 30 χρόνια.
Άντε και στην αποκατάσταση του οικοπέδου της "ηλεκτρικής" (η οποία ως εκ θαύματος έπεσε μόνη της και σε μια νυχτα". Άλλο ένα από τα θαύματα της νυν δημοτικής αρχής.

Υ.Γ. Να μου το θυμηθείτε του νυν δημάρχου στο τέλος θα του πουμε και ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζετε φίλοι μου ότι αυτό που βέπουμε είναι το Μεσολόγγι μάλλον στην... Καρδίτσα κυκλοφορείτε. Έχει σχέση αυτό το τερατούργημα (ιλουστρασιόν) με την φυσιογνωμία μας και την ιστορία μας. Θυμίζει πόλη εν τω μέσω των λιμνών;;;
"Τα πρώτα μου χρόνια
τ'αξέχαστα τ'άζησα
κοντά στ'ακρογιάλι,
στή θάλασσα εκεί τη ρηχή
και την ήμερη, στή θάλασσα
εκεί την πλατιά, τη μεγάλη."

K. Παλαμάς

Τί μνήμες μπορεί να κουβαλά ο κάθε βλαχομπαρόκ που έγινε και νοματέος;;

Μανώλης

Unknown είπε...

Όπως και στο Τρικούπειο, έτσι και στην κεντρική πλατεία ακολουθήθηκε μία πολιτική "μπετατζή" (με την κακή έννοια). Ούτε λόγος για αισθητική ή αρχιτεκτονική επιμέλεια του έργου, κίνηση που θα έφερνε την ανάπλαση στα μέτρα της πόλης.

Τέλος, καιρός ήταν να ομορφύνει η πλατεία μας. Ένα ατράνταχτο επιχείρημα του Πρώτου Θαμώνα των Café της πόλης, που θα απολαμβάνει περιχαρής τα πεπραγμένα στο τσιφλίκι του..