Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Χέρι χέρι στου Σαμαρά τα μέρη

       Συνοδεία  γνωστού πρώην στελέχους της αειμνήστου Πολιτικής Άνοιξης μάθαμε ότι πήγε στον Αντώνη Σαμαρά ο τ. δήμαρχος Γ. Πρεβεζάνος προκειμένου να συζητήσει, αν μη τι άλλο, την προοπτική στήριξης  -τουτέστιν χρίσματος- στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο  τ. δήμαρχος, αν και προέρχεται από μια βαριά ήττα πριν 4 χρόνια, φαίνεται ότι δεν έχασε το κουράγιο του και σκέφτεται να διεκδικήσει ξανά τον απολεσθέντα θώκο. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, μετά από μια χλιαρή αντιπολίτευση 3 ετών, πέρασε επιτέλους στην αντεπίθεση, κάνοντας συστηματική δουλειά μαζί με τον τ. αντιδήμαρχό του Χρ. Παπανικολάου και πιθανώς και άλλων συνεργατών, φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία για τους παιδικούς σταθμούς και το δημοτικό ωδείο, που δικαιώνουν επάξια τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
      Τα στοιχεία αυτά που δημοσιεύτηκαν αναλυτικότατα στον τοπικό τύπο (εφημ. ΑΙΧΜΗ) έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα και αναμένουμε οσονούπω  το πόρισμα και τον καταλογισμό ευθυνών. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς - και όχι άδικα- ότι αυτή τη διαδικασία που είναι και η πεμπτουσία της διαχείρισης των κοινών, έπρεπε να την είχε εφαρμόσει και επί της δικής του θητείας ο κ. Πρεβεζάνος , όταν υπήρχαν υπόνοιες για ατασθαλίες άμεσων συνεργατών του οι οποίοι έχοντας τη θέση και τις γνώσεις μαγείρευαν κάτω από τη μύτη του και σχεδίαζαν ήδη την μετά Πρεβεζάνο εποχή. Εμείς τουλάχιστον δεν ασπαζόμαστε τη γνωστή πολιτικάντικη ρήση ότι ''τον πολιτικό δεν τον βάζεις φυλακή αλλά τον στέλνεις σπίτι του'' της οποίας φαίνεται να είναι οπαδός. Τον βάζεις και τον παραβάζεις! Για να μάθει ο επόμενος τι τον περιμένει. 
       Αν και προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, της οποίας ο ιδρυτής υπήρξε από μόνος του πολιτική σχολή, έχοντας αφήσει παραδειγματικές πράξεις αποπομπής στελεχών που δεν τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες συνέπειας, διαφάνειας και  αμεροληψίας, δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρά τη στήριξη ή την ανοχή της αντιπολίτευσης, να λάβει και υλοποιήσει τα μηνύματα που έφταναν από παντού, κωφεύοντας  και αδιαφορώντας προκλητικά στις φωνές της κοινής γνώμης και επιφανών συμπολιτών μας (κλασσικό παράδειγμα τα γεφυράκια στις καμάρες της Τουρλίδας) ή αφήνοντας το χώρο του δημοτικού συμβουλίου έρμαιο ''αγανακτισμένων'' πολιτών οδηγώντας το στην πλήρη απαξίωση.
      Δεν ξέρουμε κατά πόσο διδάχτηκε αυτά τα χρόνια της αναμονής και αν έκανε την αυτοκριτική του, αλλά εάν σκοπεύει να ξανακατέβει με τα ίδια πρόσωπα, τους ίδιους συνεργάτες και την ίδια φιλοσοφία....ας το ξανασκεφτεί λίγο καλύτερα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι θρασος και αυτο να θελει να κατεβει παλι υποψηφιος ο κ. πρεβεζανος.ειναι δυνατον να ξεχασουμε σε τι χαλι ειχε φερει το δημοτικο συμβουλιο οταν αφηνε να αλωνιζουν οι δυο γνωστες κυριες.ανεχθηκε να βριζουν τον ιδιο και τους δημ. συμβουλους με τα χειροτερα λογια χωρις ποτε να λαβει εναντιον τους τα προβλεπομενα μετρα, με αποτελεσμα να μας δειχνουν ολοι οι τηλεοπτικοι σταθμοι της χωρας. δεν προστατευσε το κυρος του δημ. συμβουλιου ουτε οταν οι δυο ,,κυριες,, κινηθηκαν εναντιον του απειλητικα με σκοπο να τον χτυπησουν ουτε οταν πεταξαν πλαστικο ποτηρι με καφε στον νομικο συμβουλο του δημου .για να γινει κανεις δημαρχος θα πρεπει εκτος των αλλων να εχει το θαρρος να λαμβανει αποφασεις που πολλες φορες θα στεναχωρουν τους φιλους του και τους κολλητους του,πραγμα που ο πρεβεζανος δεν το εκανε ποτε.

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι αν η θητεια κρινεται θετικη τελικα η οχι. Και πιστευω (ως σκεπτομενος Μεσολογγιτης) οτι το αποτελεσμα ειναι θετικο. Ας δουμε μονο τα εργα που εμειναν ως παρακαταθηκη (π.χ. φτιαξαμε τον 1ο ΧΥΤΑ στο νομο). Απλα δεν προβληθηκαν οσο επρεπε. Δεν θελω δημαρχο - αφεντη. Θελω δημαρχο - δουλευταρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΣΤΟΝ κ.ΠΡΕΒΕΖΑΝΟ ΩΣ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ Π.Α. ΤΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ , ΟΜΩΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ. ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΕΒ ΕΙΧΕ ΤΑ ...ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΑΝ! ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΚΟΜΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ (ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΧΕΙ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 10:29 ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο κ.ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΕΣ ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ? ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ , ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΓΑΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕ ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΕΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζετε πόσα έργα της ΔΕΥΑΜ γίνονται τώρα προς εξυπηρέτηση των ημετέρων π.χ.επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης,με επι μέρους μελέτες, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με την αρχική μελέτη,που αφορούσε ολόκληρη την περιοχή και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις? Γίνεται εσκεμμένα κατάτμηση έργων , με αποτέλεσμα και να στοιχίζουν περισσότερο και να ικανοποιούμε τους δικούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Το μη χείρον....
χέστον και άστον...