Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πλατυγιαλιού, συνέχεια αγώνα

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ
L P G .
        Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
      Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημιές που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. δολλάρια.
      Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.
      Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο: γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; - η απάντηση απλή : ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφός της.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .

Επιτροπή  Αγώνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν υπάρχουν λεφτά υποβαθμίζουμε τις καταπράσινες περιοχές μας

Για πολλοστή φορά θα αναφερθούμε στην περίπτωση του Αστακού, μια καταπράσινη περιοχή στον πιο πλούσιο σε υδάτινους πόρους Νομό της Ελλάδας το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η οικολογική ανάπτυξη και η πράσινη συνείδηση της υπουργού κ.Μπιρμπίλη θέτει ως ενδεχόμενο την κατασκευή στο τόπο εκείνο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με την καύση LPG (Liquefied petroleum gas). Είναι ίσως το πιο επικίνδυνο προϊόν καύσης καθώς στην περίπτωση ατυχήματος όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν οι ζημιές είναι τεράστιες και σε λεφτά αλλα και σε ανθρώπινες απώλειες. Είναι αυτό που θα λέγαμε πιο καλά τα σκουπίδια της Γης και τα φέρουν για κάψιμο από το Abu Dhabi στον Αστακό. Η μεγαλύτερη ηρωνεία όμως είναι οτι το παραγώμενο ρεύμα κατα 70% θα εξάγεται στην Ιταλία χώρα η οποία είχε θύματα από ατύχημα με LPG και πλέον δεν αποδέχεται την ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων στο χώρο της. Με λίγα λόγια πάρτε τα "σκατά" μας φτωχοί Έλληνες κάντε τα ρεύμα και δώστε το μας.Δεν πρέπει να επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε τον τόπο αυτόν στα αζήτητα .