Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκ.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.
Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια.
Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη.
Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.
Εργάτη, νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.
Όλοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση – σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη
Άκουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Έλα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Έλα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη μια νέα αρχή.
Εργάτη, εργάτρια
Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Όλοι στην απεργία όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.
Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Έλα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενος τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε
Έλα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Έχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη στην κεντρικη πλατεια Μεσολογγιου. ΠΑΜΕ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά ενότητα μιλάτε ρε συντρόφια ενώ πορεύεστε συνέχεια μόνοι σας;

Ανώνυμος είπε...

Οι χωριστές συγκεντρώσεις έχουν να κάνουν με :

1. Το να καταδειχτεί ότι το Ταξικό Κίνημα δεν συναινεί, δεν θα αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, να εμφανίζονται οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως δήθεν υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων !

2. Να δείξουμε ότι ακολουθούμε πραγματικά χωριστούς δρόμους … αυτοί με τον καπιταλισμό, εμείς εναντίον του.

Unknown είπε...

Στον φίλο 2:30,

αν παρακολουθήσετε μεγάλες πορείες (που συμμετέχουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) από κοντά και μιλήσετε με κόσμο, τουλάχιστον το 80% του κόσμου αναγνωρίζει ότι η ηγεσία είναι ξεπουλημένη, αλλά παρόλα αυτά συμμετέχει επειδή κλήθηκε από το πρωτοβάθμιο ΣΩΜΑΤΕΙΟ του.

Επίσης, αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι ζητάει η κοινωνία από την Αριστερά δεν είναι η κοινή πολιτική συμπόρευση (αδύνατη με την απολύτως δικαιολογημένη πολυγνωμία του χώρου) αλλά η συσπείρωση γύρω από ορισμένα κοινά αιτήματα και κοινές δράσεις. Να θυμόμαστε ότι οι συμμαχίες γίνονται για να κερδίζουν νίκες, όχι για να αποφεύγουν ήττες.

Ανώνυμος είπε...

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχεται μείωση μισθών για να μην γίνουν τάχα απολύσεις, αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας. Συμφώνησε με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο όνομα της διάσωσης επιχειρήσεων. Στόχος της δράσης της η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Για όλα τα παραπάνω έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια εργοδοτών, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.. Παραδίδει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στις ορέξεις του ΣΕΒ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ. Είναι επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα. Η εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια, με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε φίλε των 2.49 άλλο πράγμα σου λέει το σφυράκιον ξεκόλλα επιτέλους! Δεν καταλαβαίνεις ότι οι χωριστές εκδηλώσεις ευνοούν την κυβέρνηση; Και σ΄αυτό το θέμα φέρνετε μεγάλη ευθύνη για να μην πω ακέραια;