Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Καραγκούνη


                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε δύο ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Ειδικότερα, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί καταργήσεως του αστυνομικού τμήματος Θέρμου, μέσα στα πλαίσια εφαρμογής ενός αντίστοιχου σχεδίου «Καλλικράτης» για την αστυνομία. Ο κ. Καραγκούνης υπενθύμισε στον αρμόδιο Υπουργό ότι στην ορεινή περιοχή του Δήμου Θέρμου παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα. Ο κ. Καραγκούνης διαβεβαίωσε τον αρμόδιο Υπουργό ότι τυχόν κατάργηση του υπάρχοντος αστυνομικού τμήματος θα προκαλούσε τεράστια ανασφάλεια στους πολίτες και θα δυσχέραινε έτι περαιτέρω το έργο της καταστολής του εγκλήματος. Ο κ. Καραγκούνης κατέληξε ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν όντως επιχειρείται η κατάργηση του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος και τι προτίθεται να πράξει για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Ακολούθως, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ τονίζοντας ότι οι σύμφωνα με εντολή της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αναστέλλεται η λειτουργία στα τμήματα μαθητείας των Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ.) Αγρινίου, τα οποία λειτουργούσαν κανονικά για περισσότερο από 40 έτη.. Σημειώνεται μάλιστα ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν ήταν υπερβολικό, αφού το Κ.Ε.ΝΕ. Αγρινίου στεγάζονταν σε ιδιόκτητο κτί. Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πόλεως του Αγρινίου, ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Τούτο διότι τα Κ.Ε.ΝΕ. αποτελούσαν διέξοδο χωρίς κόστος για τον κάθε εργαζόμενο και προήγαγαν σταθερά την παιδεία και τον πολιτισμό. Σημείωσε μάλιστα ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν ήταν υπερβολικό, αφού το Κ.Ε.ΝΕ. Αγρινίου στεγάζονταν σε ιδιόκτητο κτίριο Ο κ. Καραγκούνης κατέληξε ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν έχει γνώση του συγκεκριμένου οξύτατου προβλήματος και τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: