Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σήκωσε το γάντι Σαλμά ο Π.Κατσούλης

ΔΗΛΩΣΗ
Πληροφορήθηκα ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3870/2010 που αφορούσε τη διαφάνεια των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Σε αυτή γίνεται ειδική αναφορά στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στον επιτυχόντα συνδυασμό του, το συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» του οποίου είμαι επικεφαλής, ερωτάται δε ο Υπουργός «αν θα δεχθεί το Υπουργείο σας την ανάληψη καθηκόντων δημάρχων που θα έχουν εκλεγεί με πλήρη αδιαφάνεια και με εκπεφρασμένη εμπράκτως την περιφρόνηση τους στις διατάξεις του νόμου».
Προκειμένου ο αγωνιών για τη διαφάνεια βουλευτής του κόμματος «των ομολόγων και του Βατοπεδίου», να μην περιμένει την απάντηση του Υπουργού, τον ενημερώνω ώστε την επομένη φορά να κάνει σωστές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην εκτίθεται:
  1. Υπεύθυνοι για τον έλεγχο που υπαινίσσεστε δεν είναι το Υπουργείο και ο Υπουργός. Έχει θεσπιστεί μαζί με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ανεξάρτητη αρχή ως «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ». Αυτή θα αποφανθεί αν υπάρχουν παραβάσεις και ποιες θα είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές. Επομένως δεν κρίνει ο Υπουργός και ούτε δύναται «να με απαλλάξει ως πολιτικά δικό του» , όπως από τα συμφραζόμενά σας διαφαίνεται, κάτι βέβαια που ουδέποτε συνέβαινε επί των ημερών που κυβερνούσε το κόμμα σας και κυριαρχούσε η αξιοκρατία…
  2. Αν διαβάσετε ολόκληρο το νόμο και όχι επιλεκτικά και κατά το δοκούν, θα διαπιστώσετε πότε εκπίπτει ένας συνδυασμός και πότε δέχεται μικρότερες ποινές. Εμείς επειδή δεν περιφρονήσαμε το νόμο, όπως αναφέρεται στην ερώτησή σας, διαθέτουμε θεωρημένα εγκαίρως από την οικονομική εφορεία βιβλία, τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα και φυσικά δεν υπερβαίνουμε το όριο των εκλογικών δαπανών που θεσπίστηκε και αποτελεί την κύρια διάταξη του νόμου.
  3. Διαθέτουμε όμως και κάτι ακόμη που ως κοινοβουλευτικός άνδρας το ξεχάσατε. Τη λαϊκή ετυμηγορία που κανένας νόμος και καμία δική σας ερμηνεία δεν μπορεί να την σπιλώσει με αστήρικτες και αβάσιμες θεωρήσεις. Ο λαός του νέου διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου με εξέλεξε δήμαρχο και όχι ό κ. Υπουργός, ούτε φυσικά εσείς, ο οποίος θα μείνετε στην ιστορία ως ο μοναδικός εκπρόσωπος στα κοινοβουλευτικά δεδομένα του νομού μας, που με επερώτηση στρέφεται εναντίον νεοεκλεγμένου δημάρχου και αμφισβητεί την εκλογή του. Γι’ αυτό σας εύχομαι και εις ανώτερα…
                                                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1.O ΠΑΝΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΗΚΕΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ (ΤΟΥΜΠΕΚΙ)ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
2.ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
Υ.Γ ΠΑΝΟΥΛΙ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΑΛΒΗΣ ΦΙΛΑΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Σωστα ολα αυτα νεε και προσωρινε δημαρχε αλλα ο νομος λεει οτι πρεπει να αναρτησεις τα οικονομικα δεδομενα στη Διαφανεια. Το εκανες; Δε λεει ο νομος οτι οποιος δεν τα αναρτησει κρινεται εκπτωτος απο την επιτροπη στην περιφερεια;
Πατας χοντρουλη στο οτι η επιτροπη θα καθυστερησει, οπως και η εφεση που θα κανεις στο ΣτΕ ε;
Οπως φαινεται θα σε φορτωθουμε για κανα 2 χρονια, και μετα θα μεινεις στην ιστορια ως το πιο τυχερο ατυχο αουτσαιντερ..
Και ολη αυτη η ιστορια θα ηταν απλα ασχημη, αν δεν κερδιζες τις εκλογες με τον τροπο που κερδισες. Αλλα κι αυτο καταπινεται. Λαμογια υπαρχουν πολλα.
Αυτο που δεν καταπινεται ειναι το θρασος σου να θες να αναλαβεις παρεα με τη σαρα τη μαρα και το υπολοιπο τσιρκο.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πληροφορίες για μεγαλοεργολάβους, για το σύστημα Σώκου κ.λ.π. ΤΕΡΝΑ κ.λ.π. για άπειρα τηλέφωνα να βολευτεί κόσμος και κοσμάκης με το αζημείωτο φυσικά, μήπως θα πρέπει ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και να μάθουμε λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΔΙ , ΞΥΔΙ ΠΑΙΔΙΑ...
ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΚΡΑ ΣΑΣ...
ΕΠΕΙΤΑ 1000 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΤΕ...
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ...ΞΥΔΑΚΙ Ή ΓΛΥΚΑΔΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμβούλευα τον κ. Μουρκούση να αφήσει τον Πάνο να διοικήσει τον Δήμο γιατί το μόνο που ξέρει είναι :ΨΕΜΑΤΑ-ΙΝΤΡΙΚΕΣ-ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ
Θα φύγει νύκτα από το Μεσολόγγι όπως και ο πατέρας του και με τον ίδιο τρόπο να είστε σίγουροι για αυτό
Υ.Γ Ένας φίλος του (όχι Κ.Κ.Ε) που εξαπάτησε με όμορφα λόγια

Ανώνυμος είπε...

Παλι τον λαο επικαλεστηκε ο Πανουλης. Τον νομο ομως;;;; Α ξεχασα σαν ακροαριστερος δεν πιστευει σε νομους αλλα στην δυναμη του κοσμου. Οταν δεν θα βολευτουν ολοι αυτοι εταξες και ανοιξουν στοματα παρε ομπρελα. Οχι για την βροχη αλλα για τις φτησιες.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κατσουλη σαν ψηφοφορος του κόμματος «των ομολόγων και του Βατοπεδίου» που ειμαι εγω συμφωνο με την εκφραση αυτη. Εσυ σαν νεοπασοκος εχεις να πεις τιποτα για το κομμα σου;;;; Αν οχι δες τις ομιλειες σου πριν το 2000 για να θυμηθεις.............

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΑΡΧΗΣ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
«Ο Ελληνισμός δε θα ζήσει αν μένει χωρίς οράματα κι ελπίδα. Μόνο αν μείνει άπαρτο το κάστρο της μνήμης, που το συντήρησαν και το συντηρούν οι θρύλοι και μαζί τους οι ενσαρκωτές της εθνικής ιδέας, το γένος θα δοξαστεί. Και μόνο αν αγκαλιάσει τη ζώπυρη Ελληνορθοδοξία του με συνειδητή πιστότητα, η φυλή θα επιβιώσει. Οι κάθε λογής υποτέλειες, οι συμβιβασμοί και οι ειρηνολογίες δεν συμβαδίζουν ούτε με τον εθνικό πατριωτισμό ούτε με το συμφέρον του Ελληνισμού.»

Ανώνυμος είπε...

μην απαντατε στους νδ.
αλλα ρε γιατι δεν τα αναρτησατε τα εξοδα να τους αποστομωσετε;

οπως λεμε κατα τοπους βροχες εχουμε κατα τοπους νομους; ρωτηστε το κομμα μαντελη τσουκατου τσοχατζο χρηματιστηριου, μηζενς, οπλων,κτηματολογιου,κυδεπ,ενωσεων,δεκο κλπ να σας πουν πως τα λενε τα καλαντα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΟΥΜΕ :

1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ

3. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΛΛΙΠΗ ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ ( ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ...)

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Κατσουλης δεν θα πρεπει να καταφερεται κατα της Ν.Δ. γιατι πολλοι ψηφοφοροι της τον ψηφισαν Δεν ξερω αν και μερικοι σύμβουλοι του ανηκουν σε αυτη την παραταξη.Αλλωστε κατεβηκε σαν ανεξάρτητος και σαν ανεξαρτητος πρεπει να παραμεινει και να διοικήσει.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ νεοεκλεγμένε Δήμαρχε, Συγκρατήσου , χρησιμοποίησε πιο κομψό τρόπο να εκφράσεις την έστω και δικαιολογημένη αγανάκτησή σου γιατί απο τα πρώτα πράγματα που έχεις να ζητήσεις απο όλους μας είναι ήθος και μ αυτό το παράδειγμα δεν το καταφέρνεις. Δεν περιβάλλεσαι απο εχθρούς .Κατ αρχάς όλοι θέλουμε να πετύχεις γιατί ζούμε εδώ μαζί σου,κράτα το σαν αρχή και σκέψου δυό φορές πριν αντιδράσεις.Ποτέ εν θερμώ.

Κάποιος που δεν σε ψήφισε που όμως θέλει επι τέλους να διοικηθεί σωστά ετούτος ο τόπος