Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για τις Αλυκές

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου, αποφάσισε την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας, το κλείσιμο της επιχείρησης και ουσιαστικά την απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτή. Οι ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο της ισχυρής αυτής επιχείρησης είναι και αυταπόδεικτες και μεγάλες. Αυταπόδεικτες γιατί δύο (2) χρόνια τώρα δεν έπραξε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για την μετατροπή της σε μονομετοχική επιχείρηση του Δήμου, όπως προβλέπει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας και μεγάλες διότι την οδήγησε σε απαξίωση οικονομική και κοινωνική, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους (ΙΚΑ κ.λπ.) να είναι δυσβάσταχτες και ανελαστικές. Αποτελεί ο χειρισμός αυτός το έσχατο δείγμα ερασιτεχνισμού και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους και το μέλλον (;) της Δημοτικής επιχείρησης. Με δυο λόγια – θεωρούμε – ότι όλες οι ενέργειες ή κινήσεις που έγιναν, σε ένα πράγμα στοχεύουν: το κλείσιμο της επιχείρησης και την απόλυση των εργαζομένων.
Το Ε.Κ. Μεσολογγίου με δεδομένο ότι καμιά διασφάλιση δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους σε υπό εκκαθάριση Δημοτική επιχείρηση, θεωρεί ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να υπάρξει ενεργοποίηση:
1. Στην κατεύθυνση διάσωσης της Δημοτικής επιχείρησης Αλυκών Τουρλίδας.
2. Στην διασφάλιση της εργασίας στους εργαζόμενους της επιχείρησης, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στην κοινή προσπάθεια για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων σ’ αυτή.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτοί μας κοροϊδεύουν; Αφού ποτέ δεν έχεουν παραστεί σε Δημοτικό Συμβούλιο βγάζουν και ανακοινώσεις.
Κύριοι αφού λήφθηκε απόφαση , σύμφωνα με το νόμο, ότι οι εργαζόμενοι αυτοδίκαια μεταφέρονται στο Δήμο γιατί λέτε μ....κίες;
Αλλά από κάποιυος σαν και εσάς βούλιαξε το εργτικό κίνημα στη χώρα!

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει για ποιους λόγους έχει απαξιωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τόσα χρόνια που ήταν το εργατικό κέντρο ;
Για ποιους εργαζόμενους κόπτεται το δς;
Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ανώνυμος είπε...

Οταν το ψηφίσματα γράφονται από βιβλία του ΠΑΤΑΚΗ γιατί πάντα έτσι πρέπει να είναι τι περιμένεις; Γιατί να αλλάξει τώρα;