Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  - ΑΝΤΑΡΣΥΑ -
                                                   Γραφείο Τύπου
 Η απεργία και οι διαδηλώσεις πιο ισχυρές από την κυβερνητική τρομοκρατία
 Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλη την Ελλάδα  συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και  διαδήλωσαν ενάντια στον κοινωνικό οδοστρωτήρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, απαιτώντας την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά της επίθεσης του κεφαλαίου. ‘Έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, μήνυμα ελπίδας για την απελευθέρωση από τη σύγχρονη τυραννία των αγορών και των τραπεζών, μήνυμα για την κλιμάκωση των αγώνων και των απεργιών.
Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και οι εντυπωσιακές συγκεντρώσεις δεν μπορούν πλέον να αναχαιτιστούν από την οικονομική τρομοκρατία της κυβέρνησης και την άγρια καταστολή της αστυνομίας. Για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ και η μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ έδρασαν ασύστολα σε βάρος της Πανεργατικής Απεργίας και με τόνους χημικών επιτέθηκαν στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την πορεία και να επιβάλλει απαγορευμένες ζώνες, η μαχητικότητα και η επιμονή των διαδηλωτών εκφράστηκε με την μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και την παραμονή για αρκετές ώρες στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο ένοχο κοινοβούλιο των προθύμων της τρόϊκας. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την κυβέρνηση και την κυρίαρχη πολιτική. Η ελπίδα ανθίζει στους δρόμους του αγώνα.
Τα μαζικότατα και μαχητικά μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων, η συμπόρευση με τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος ολοένα ευρύτερων εργατικών και λαϊκών – κοινωνικών τάσεων, πέρα από την υποταγή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την γραμμή ήττας του ΠΑΜΕ, δείχνει ότι δυναμώνει μέσα στο λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία η δυναμική της ανατροπής της επίθεσης, με όπλο ένα μαζικό, πολιτικά επικίνδυνο και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, που θα πυροδοτήσει νικηφόρους απεργιακούς αγώνες διαρκείας, που θα μπλοκάρει και θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον καταφύγει στα έσχατα «επιχειρήματά» της: τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τους καμικάζι της ΔΙΑΣ, τον χημικό πόλεμο και τους ασφ-αλήτες. Αποδεικνύονται κι αυτά ολοένα πιο ανίσχυρα.
Είναι επιτακτική ανάγκη πια η κυβέρνηση αυτή να πέσει από τους μαζικούς αγώνες του λαού, να ηττηθεί κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής, να ανατραπεί η κοινωνική βαρβαρότητα χωρίς τέλος που θέλουν να επιβάλλουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον κόσμο που κατακτά στο δρόμο του αγώνα μια καινούργια υπερηφάνεια, που δεν πτοήθηκε από τις πολεμικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ και στάθηκε ορθός στην απεργία, στην πορεία, στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.
Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής μπορεί να ανοίξει με την πρωτοπόρα δράση των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: