Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ξανανοίγει υπό νέα διεύθυνση το ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Ευχάριστα νέα, πρωτίστως για τους εργαζόμενους και δευτερευόντως για την τοπική αγορά του Μεσολογγίου, η μεταβίβαση του τοπικού υποκαταστήματος  ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην 100% ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα σουπερμάρκετ  ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ. Η συμφωνία την οποία πέτυχε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιλαμβάνει τους όρους της μη απόλυσης κανενός εργαζομένου καθώς και την καταβολή των χρεωστουμένων τους σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
    Η επιχείρηση υπό την νέα επωνυμία θα λειτουργήσει σε μια εβδομάδα περίπου και ευχή όλων είναι να είναι βιώσιμη και να αντέξει στην οικονομική λαίλαπα που μαστίζει τη χώρα.  Στο τοπικό υποκατάστημα απασχολούνται περίπου 20 εργαζόμενοι και το πλήγμα για τα νοικοκυριά θα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό εάν έμεναν άνεργοι, καθότι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Αύγουστο μαζί με τα δώρα και τα επιδόματά τους. Ήδη γίνονται εργασίες ανακαίνισης του χώρου και αλλαγής των λογοτύπων της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας. Η αλυσίδα ΜΑΡΚΕΤ-ΙΝ βρίσκεται στη 15η θέση μεταξύ των 20 μεγαλυτέρων σουπερμάρκετς της ελληνικής αγοράς βάσει του ετήσιου τζίρου τους και στη 10η βάσει της κερδοφορίας τους.
   Το υποκατάστημα Μεσολογγίου είναι το 8ο ΑΤΛΑΝΤΙΚ που εξαγοράζει η νέα εταιρεία, καθώς το 2010 αγόρασε άλλα 7 μαζί με τους εργαζόμενούς τους, χωρίς δηλαδή να απολύσει προσωπικό, φτάνοντας έτσι τα 96 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
   Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 από τον  Θωμά Ράμμο, έναν εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας “TRESKO”. Το 1990 όταν η “TRESKO” μεταβιβάστηκε σε άλλη εταιρεία , ο Θωμάς Ράμμος αποφάσισε να μην φύγει από τον χώρο αυτό και ίδρυσε την εταιρεία MARKET-IN. Οι πρώτες χρονιές της ζωής της  ήταν δύσκολες, όμως παρά τις αντίξοες συνθήκες για νέες επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό, η MARKET-IN κατόρθωσε μέσα σε 18 χρόνια να εδραιωθεί και να καθιερωθεί μέσα στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες  SUPER MARKET στην χώρα μας.
   Στο ξεκίνημα της η εταιρεία έγινε μέλος του ομίλου αγορών «ΑΣΤΕΡΑΣ» και μετά από 5 χρόνια παρουσίασης εκεί μεταγράφηκε στον μεγαλύτερο Ελληνικό όμιλο αγορών «ΕΛΟΜΑΣ».  Το έτος 2007 αυτονομήθηκε και από τότε πορεύεται σαν αυτόνομος όμιλος .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.