Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας

Όλοι την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 8 το πρωί, μπροστά στα ταμεία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία αναδείχνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του, αφού με αυτό εμπορευματοποιείται παραπέρα ο τομέας Υγείας και στερούνται στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Η συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης και η επιδίωξή της να παρουσιάζει την απεργία ως στρεφόμενη κατά των ασθενών, ακολουθώντας τη πάγια τακτική της του «διαίρει και βασίλευε», πρέπει να συναντήσει τη καθολική αποδοκιμασία.
Η ΝΔ δημαγωγεί και εμπαίζει το λαό, αφού συμφωνεί με τη πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των μεγαλογιατρών, επιδιώκοντας να χρησιμοποιεί το κίνημα για να ενισχύει τον δήθεν αντιπολιτευτικό ρόλο της.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτική, αν στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων είχαν τεθεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας, μαζί με το αίτημα για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα για όλους, με Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας και με υγειονομικούς μόνιμους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Αυτά τα αιτήματα σήμερα δεν προβάλλονται από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών. Αντίθετα, διεκδικούν να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου μια μικρή μερίδα γιατρών και στις επιχειρήσεις υγείας οι γιατροί να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τέτοια αιτήματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τα αξιοποιεί, για να κατασυκοφαντεί τις κινητοποιήσεις. Διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που έπρεπε να είναι ενιαίος, γεγονός που αποδυναμώνει την πάλη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις 10 Φλεβάρη στο νοσοκομείο να οργανωθούν μαζί με τα άλλα σωματεία της εργατικής τάξης και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της περιοχής μας. Να ενωθούν με το ΠΑΜΕ στις καταλήψεις στα εξωτερικά ιατρεία, και να οργανώσουν κάθε μορφής παρέμβαση, για να αποσυρθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, το χαράτσι των 5€ στα εξωτερικά ιατρεία, οι εισφορές στο κλάδο υγείας. Να χρηματοδοτηθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
Όλοι την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις  8 το πρωί μπροστά στα ταμεία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ;

Απίστευτο κι όμως αληθινό! ...Οικονομικοί μετανάστες που έχουν φτάσει στα όρια της.. εξαθλίωσης φέρονται να καταφεύγουν στα νεκροταφεία του νομού Ηρακλείου όπου κλέβουντο λάδι από τα καντήλια και ανοίγουν τάφους, αναζητώντας χρυσά....δόντια και κοσμήματα.


Στο συμπέρασμα αυτό φέρονται να καταλήγουν οι Αστυνομικές Αρχές του νομού που εκτιμούν ότι σκοπός των δραστών δεν είναι να συλήσουν τους τάφους αλλά να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να...ζήσουν! Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο ξεσηκώθηκαν όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν τάφους ανοιγμένους και τα καντήλια άδεια από λάδι. Σειρά είχε το νεκροταφείο του Πύργου. Κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο, το πρωί του Σαββάτου, για να μνημονεύσουν τους ανθρώπους τους και να ανάψουν τα καντήλια, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν. Σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν μετακινηθεί οι.... ταφόπλακες, ενώ οι δράστες είχαν πάρει το λάδι από τα καντήλια! Ο δήμαρχος του δήμου «Ν. Καζαντζάκης», Ρούσσος Κυπριωτάκης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου.