Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Πρακτικές Χούντας» καταγγέλλει ο Γ. Αναγνωστόπουλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαγορεύτηκε η συμμετοχή νεοσύστατης φιλαρμονικής του Μεσολογγίου στην πομπή!!!
«Πρακτικές Χούντας» καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου
Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία», Γιάννης Αναγνωστόπουλος σχετικά με τον αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την ηρωική Έξοδο του νεοσύστατου Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης την στιγμή που απαιτείται σύμπνοια και συστράτευση όλων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιλέγει το ΔΙΧΑΣΜΟ.
Αναφέρομαι στην άδικη απόφασή του, να αποκλείσει από τη συμμετοχή στην πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου τη νεοσύστατη φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών».
Πρόκειται για μουσικό σύνολο που συγκροτήθηκε από έμπειρους μουσικούς της περιοχής, οι οποίοι για πολλά χρόνια συμμετείχαν στη Δημοτική Μουσική του δήμου μας, με τα περισσότερα μέλη του κατέχουν πτυχία μουσικής αναγνωρισμένα από το Κράτος.
Είναι τα παιδιά που τόλμησαν στις αρχές του χρόνου να διαμαρτυρηθούν δημόσια στον κ. Κατσούλη για την χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου, αντικατάσταση του αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Και ο κ. Κατσούλης με μια απόφαση που παραπέμπει στην εποχή της Χούντας, σήμερα τα τιμώρησε απαγορεύοντας τους την συμμετοχή στην κορυφαία εκδήλωση ιστορικής μνήμης στη χώρα.
Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνεται το μήνυμα της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο κύριος δήμαρχος… «Αποφασίζω και Διατάζω».
Παράλληλα όμως, είμαι πεπεισμένος ότι η απόφαση αυτή, είναι το αποτέλεσμα της «εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων»  στον επί τέσσερα χρόνια, υβριστή μου, Χρήστο Βλαχογιάννη, ο οποίος όπως ανέφερα εκτελεί χρέη αρχιμουσικού στη δημοτική μουσική.
Αρκεί να θυμίσω στον κύριο δήμαρχο, ότι ο κ. Βλαχογιάννης απομακρύνθηκε το 2007 από τη Δημοτική Μουσική, διότι με εκβίασε να του καταβάλλω χρήματα, προκειμένου να συμμετάσχει η φιλαρμονική του δήμου μας, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Κυρού ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.
 Όπως επίσης βαρύτατη ευθύνη για τον αποκλεισμό της νεοσύστατης φιλαρμονικής φέρει και ο δημοτικός σύμβουλος Αριστείδης Καβάγιας, που είναι ο αιρετός υπεύθυνος των πολιτιστικών του δήμου.
Καλώ τον κύριο δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα αυτή την γεμάτη εμπάθεια απόφαση, αφενός για να προστατέψει το κύρος του θεσμού και αφετέρου να αποδείξει έμπρακτα ότι νοιάζεται για την σύνθεση και όχι για τη σύγκρουση.»

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς συγχαρητήρια για το νεο αυτό εγχείρημα... φιλαρμονικές και όχι μονο... καλοδεχούμενες και επιθυμητές ειναι στον τόπο μας!

Κάπου διάβασα ομως οτι η νεα φιλαρμονική κατέθεσε προσφατα αίτηση στο Πρωτοδικείο για αναγνώριση Σωµατείου αρα δεν είναι ακομα αναγνωρισμένο σωματείο. Πότε ακριβώς ζήτηθηκε η συμμετοχή της στην παρέλαση? Είναι υπαρκτος σύλλογος/σωματείο ή όχι ακόμα??? Δεν κανω τον συνήγορο του διαβόλου... απλα πιστέυω ότι κάποιες διευκρινησεις είναι απαραίτητες πριν κρίνουμε/καταδικάσουμε... γενικά πριν βγάλουμε συμπεράσματα!

Θα ηθελα ουτως η αλλως να ευχηθώ τα καλυτερα στη νεα φιλαρμονική... και ας μην βιάζονται... σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να μας δειξουν το έργο τους στο μελλον!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 9:03
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ "ΠΑΡΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα τώρα τον έπιασε τον Αναγνωστόπουλο ο καημός για τον πολιτισμό... και την νεολάια της πολης... οταν επι δημαρχείας του διέλυσε το χορευτικό της πολης μετά απο 15 χρονια πορείας.. και ο δάσκαλός είναι ακόμα απλήρωτος που ηταν ο άξιος κύριος Αναγνωστόπουλος??? Ε ρε έξω απο τον χορό... ολοι ξέρουν να χορεύουν!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Περιστατικά αμορφωσιάς , κατινιάς , τσοκαρίας και ντροπής από αντιδήμαρχο που έσερνε υπάλληλο του Δήμου και τραβούσε από το μανίκι συνοδό πρέσβη για να συστήσει η κυρία στον πρέσβη τον υπάλληλο . Ολα αυτά με γέλια και κουβέντες ασυνάρτητες και μάλιστα μπροστά σε έναν πρέσβη που μιλούσε ελληνικά . Ντροπή κύριοι , υπάρχει και σεβασμός σε ορισμένα πράγματα υπάρχει και τρόποι καλής συμπεριφοράς αλλά θα μου πεις από ποιόν. Ασχημη εντύπωση έδωσε και σε γνωστή συμβολαιογράφο της πόλης μας.. ΤΣΟΚΑΡΙΑ .... ΟΥΣΤ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο ανώνυμε των 9.03 τι θα σε πείραζε να λάβουν μέρος στην πομπή τα μέλη της νέας φιλαρμονικής!!! Στις άλλες φιλαρμονικές που κέλεσες ζήτησες και το καταστατικό τους; Η φιλαρμονική του Αγρινίου γιαατί δεν έρχχετε . Αλλά πως να ρθεί αφού τους έβαλες όρο μέχρι 50 μέλη . Λες και πλήρωνες τα μεταφορικά τους. Το φαγητό που επικαλείσε δεν σου το ζήτησαν... Αλήθεια τι καλύπτεις στις άλλες φιλαρμονικές, μεταφορικά στην ΜΠΑΝΤΊΝΑ ΠΑΤΡΑΣ κλπ γιατί τέτοια άνιση μεταχείρηση όλα τα κομπλεξικά σου τα βγάζεις από αυτή τη θέση που κατέχεις με ποιά σχέση εργασίας την εθελοντική!!!!! τι να πεις κανείς έχεις μούτρα και κρίνεις την αλαζονία του λαδόγιαννου τι καλύτερο έχεις προσφέρει εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Αλισάχνιε βρες κάτι άλλο να του γράφεις του Λαδόγιαννου. Γίνεται ρεζίλι. Και εσύ και αυτός...

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν ήμουν δήμαρχος... αυτος ήταν (τρομάρα του) αρα εξ ορισμου ειχε υποχεωση να προσφέρει και φυσικά και θα κριθεί για το έργο του ή την απραξία του.

Επίσης ποτέ δεν υποστήριξα το οριο των 50 ατόμων (αυτό είναι αλλο θέμα) ... ουτε τον αποκλεισμο την νεας φιλαρμονικης! Απλώς είχα καποια ευλογα ερωτήματα για να κατανοήσω καλύτερα την κατασταση πριν βιαστω να βγάλω συμπερασματα... γιατι αν πχ εγω με τον υπο συσταση σύλλογό μου ζητησω 3 μέρες πριν την παρελαση να συμμετασχω... σαφως και δεν θα εχω την αξίωση να λαβω θετική απαντηση!

Φιλικά πάντα...και χωρις καμια προσωπική αναμίξη με κανεναν και τιποτα..

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΥΣΤΑΣΗ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα με τον αν θα έπρεπε ή όχι (δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί και δεν κάνω εικασίες ούτε το εξετάζω), καλό θα τους κάνει να μην βγουν. Και δεν το λέω με εμπάθεια. Καλές είναι οι νέες προσπάθειες δεν λέω αλλά δεν γίνεται να' χουμε και τα μυαλά πάνω απ' τα κεφάλια μας. Κι όσοι ενδιαφέρονται για αυτήν την νέα προσπάθεια πραγματικά, ας τους βοηθήσουν να δουν σε τι στάδιο βρίσκονται και να το καταλάβουν (που είναι το α και το ω για να υπάρξει εξέλιξη).Σε αυτό δεν βοηθάει αν λόγου χάριν ένα αποτέλεσμα είναι επιεικώς απαράδεκτο και κάποιοι το αναφέρουν ως την αποκορύφωση του αισθητικού. Αν πάλι δεν μπορούν κάποιοι να διακρίνουν μια παρωδία και στο όνομα του "πολιτισμού" βαφτίζουν τα πάντα καλλιτεχνικά, αυτό ίσως να είναι και παθογένεια της πόλης μας-ή και γενικά των μικρών πόλεων(εγώ εδώ ζω,εδώ κρίνω). Η διάθεση μου δεν είναι να πικάρω. Ας ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας (και τα αυτιά μας), και πρώτα απ' όλα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Υ.Γ. Γιατί έχω μια αίσθηση ότι το σχόλιο μου είναι πολύ πιο φιλικό για την "μπάντα" εν τέλει, απ' ότι το δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου...?
Υ.Γ.2.Πως είναι δυνατόν κάποιοι να έχουν αυτά τα περιβόητα πτυχία και να μην μπορούν τα στοιχειώδη, όπως π.χ. σωστό βήμα. Αποδόμηση και στα πτυχία λοιπόν. Τα αναγνωρισμένα από το κράτος ε.

να με συμπαθάτε...

Ανώνυμος είπε...

Α! και χορωδια Αμφιλοχίας.... και Φιλαρμονική "αφιλοκερδώς" και θέση στο Δημόσιο και χορούς γάμους και βαπτίσια ( χωρίς να δίνεις απόδειξη παροχής υπηρεσιών )....και εισηγητής-σύμβουλος του Δημάρχου, άσε και τίποτα ρε μεγάλε.......!!!

Πονεμένη ιστορία με τη Φιλαρμονική του Αγρινίου και τον Ιωσήφ Ρωγών.....Τόσο πολύ κομπλάρεις όταν βλέπεις καλύτερες από τη δική σου? Γιατί στις 25 Μαρτίου παραλίγο να το πάθεις το εγκεφαλικό όταν έσκασε μύτη "Ο ΣΟΛΩΜΟΣ". Αλήθεια δε σου φτάνει που είσαι σκοτωμένος με όλους τους μουσικούς του Μεσολογγίου , τώρα τα βάζεις και με του Αγρινίου?

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο ανώνυμος των 1,28 τα πτυχία δεν έχουμε δει του μαέστρου για να τα συγκρίνουμε με τα πτυχία των άλλων που ασχολούνται με τις δύο φιλαρμονικές που κατα καιρούς δείχνει την εμπάθειά του ο μαέστρος.. Α! ξέχασα και τα πτυχία του μαέστρου της χορωδίας γιατί και σε αυτόν αναιρεί τα πτυχία ο μαέστρος.....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
(ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ).
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΤΗ Μ@!@ΚΙΑ...
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ...
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, Η ΠΟΛΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΑΝΙΖΟΝΤΑΣ...