Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ σε όλους


                                                      Χίλια μπράβο σε όσους παρά την βροχή και το κρύο παρέλασαν και μας έκαναν υπερήφανους!!!!
Υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ όμως που αφορά κυρίως στην διοργάνωση... και στο εφεδρικό σχέδιο που όφειλαν να έχουν για τέτοια περίπτωση.
Ομολογώ ότι λυπήθηκα κυριολεκτικά τα μικρά παιδάκια ηλικίας 3-4 ετών που παρελαύνανε κλαίγοντας ... ενώ οι γονείς τους τα έσερναν από το χέρι ή έτρεχαν να τα φωτογραφήσουν... ίσως δεν έπρεπε να παραμείνουν στην πομπή... όπως ίσως και ορισμένα σχολικά τμήματα.
Τι να πω για τις κοπέλες με τα σανδάλια και τα αμάνικα φουστάνια που είχαν κολλήσει βρεγμένα πάνω τους... στο τέλος την παρέλασης περνούσαν τρέμοντας και κλαίγοντας από το κρύο και τον πόνο... κρίμα για αυτά τα παιδιά που σε ένα μήνα δίνουν πανελλήνιες και αύριο θα είναι άρρωστα...
Ορισμένες φιλαρμονικές διαμαρτύρονταν έντονα και με αγένεια μπορώ να πω γιατί είχαν εκτεθειμένα στη βροχή όργανα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και οι συνοδοί δεν ήξεραν τι να τους πουν (μένουν, φεύγουν, αν φύγουν τι γίνεται με το κενό?) αφού σαφείς οδηγίες δεν είχαν από κανέναν.
Το αποκορύφωμα ήρθε με τους παπάδες κάτω από ομπρέλες ενώ τα καημένα τα παιδιά κουβαλούσαν πίσω τους την εικόνα μέσα στη βροχή και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να σηκώνεις την εικόνα, πόσο μάλλον με τέτοιες συνθήκες! Αν είχαν λίγο φιλότιμο θα παρέλαυναν και αυτοί στη βροχή και χωρίς ομπρέλες! Τι φοβήθηκαν δηλαδή, μην βραχούν και κρυώσουν? Ο έχων δυο χιτώνες δίνει τον ένα έλεγε ο Κύριος... αλλά αυτοί τις ομπρέλες τις καβάτζωσαν για τον εαυτούλη τους!
Κλείνοντας να πω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνοδούς (κυρίως γυμναστές) που παρέλασαν και αυτοί μέσα στην βροχή χωρίς ομπρέλες με σεβασμό στα τμήματα που συνόδευαν... δεν έλειπαν βέβαια οι ελάχιστες εξαιρέσεις 1-2 συνοδών που είχαν τις ομπρελίτσες τους προκλητικά δίπλα στα παιδάκια που συνόδευαν και μάλιστα κινδύνευαν να τους βγάλουν και το μάτι με την ομπρέλα... επίσης σήμερα... είδαμε πολύ λιγότερες "κυρίες" συνοδούς απ' ότι χθες... μάλλον αν δεν μπορούν να επιδείξουν το καινούριο ταγεράκι και το χτένισμα κομμωτηρίου δεν έχει νόημα γι' αυτές οι παρέλαση! (πολλά μπράβο στις ελάχιστες εξαιρέσεις)
Συμπερασματικά, ταπεινή μου γνώμη πως ένα σχέδιο για το τι γίνεται σε περίπτωση τέτοιων καιρικών συνθηκών έπρεπε να υπάρχει!
(πρόγνωση καιρού είχαμε σαφέστατη εδώ και μέρες)
Δεν μπορεί να παρελαύνουν όλοι ανεξαιρέτως... ή έστω ας δίνονταν σε όλους ξεκάθαρα και επίσημα η επιλογή να αποχωρήσουν αν το ήθελαν (άκουσα πολλούς αρχηγούς τμημάτων να ρωτούν τους συνοδούς τι να κάνουν αλλά επίσημη ενημέρωση και οδηγίες δεν υπήρχαν.
Σίγουρα θαυμάσαμε και χειροκροτήσαμε όλους τους συμμετέχοντες... αλλά δεν νομίζω ότι μια πιο περιορισμένη πομπή θα έθιγε το πνεύμα την ημέρας!

Ταπεινή μου γνώμη πάντα...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ
ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ........

ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ...ΜΕΓΑΛΟΣΗΜΟΝΕΣ

Ας κα΄νουμε αυτή την επέτειο ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ή όπως θα λεγε ένας νέος μας ...ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πόσα κιλά μυαλό χρειαζόταν για να δωθεί οδηγία να αποχωρίσουν τα κορίτσια της Γ λυκείου...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
16 Κ 17 -04-2011

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σε οσους παρελασαν!!! μπορει να ταλαιπωρηθηκαν αλλα πιστευω οτι τιμησαν και με το παραπανω την θυσια των μεσολογγιτων!!!! επρεπε να γινει η παρελαση και ειναι ντροπη που καποιοι σκεφτηκαν να αποχωρησουν...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

τα λες αυτα γιατι ησουν εκτος,τι να πουνε τα παιδακια που ηταν στη βροχη?

Ανώνυμος είπε...

8.44 φιλε μου τα παιδια αντεχουν...εσυ και καποιοι αλλοι δεν αντεξατε και τρεξατε στις καφετεριες...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

9,05 ενώ ο δήμαρχός σου και οι υπόλοιποι άντεξαν κάτω από την ομπρελίτσα τους

Ανώνυμος είπε...

Η αποχώρηση των τμημάτων ήταν δίκοπο μαχαίρι. Μη νομίσετε ότι τα παιδιά και μάλιστα τα κορίτσια ότι δεν ήθελαν έστω και με μβροχή να παρελάσουν. Αντιθέτως μάλιστα δεν νομίζω ότι δεν τους άρεσε έστω και με βροχή. Για τα μικρά παιδιά έπρεπε ίσως να μην λάβουν μέρος. όσο για τους μεγάλους άνδρες ξένους και ντόπιους νομίζω ότι μπορούσαν μόνοι τους να λάβουν αποφάσεις δεν πορείς να πεις σε κάποιον μεγάλο με το ζόρι να παρελάσει.
Άλλα είναι τα σφάλματα και τα προβλήματα της πόλης μας που όπως θα δείτε στις αναρτημένες φωτογραφίες οι κ.κ. βουλευτές μας, γελούσαν ασφαλώς με το χάλι μας αφού εμείς οι ίδιοι και πάλι θα τους υπερψξφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι τα παιδιά αντέχουν...και τα συγχαίρω γι'αυτό! Αλλα το ερώτημα είναι ποιός τα εξανάγκασε να αντέξουν? Είχαν το δικαιωμα της επιλογής? Δεν νομίζω! Η εικόνα
γνωστου "υπέυθυνου" να βάζει τις φωνές λιγο έξω απο τον κήπο των ηρωων στους μαθητές που κουβαλούσαν την εικονα τα ειπε όλα!Ηταν το ευχαριστό του!

Ηρωική και ρομαντική η εικόνα τους όντως αλλα ήταν αναγκη να ταλαιπωρηθουν τόσα παιδιά για να νιώσουμε εμεις περήφανοι για τον τόπο μας και να τιμήσουμε τους προγόνους μας?

Αν ησασταν οπως έτυχε να είμαι εγώ έξω απο τον κήπο, θα βλέπατε ότι οι συμμετέχοντες (ειδικά οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι) ηταν τοσο καταβεβλημένοι που θεωρουσαν την συμμετοχή τους ως πορεία μαρτυρίου! Και αναρτιέμαι ξανα, ήταν ανάγκη να τους φορτώσουμε τον σταυρό του μαρτυρίου για να αναγνωρίζουμε μετά το μεγαλείο της θυσίας τους?

Π.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ UNDER COSTRUCTION!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί που μιλούν απαξιωτικά για τους "παπάδες", παρακολουθούσαν την παρέλαση κατω από τα υπόστεγα....Οι έρμοι οι πολιτικοί σας που δεν ακολούθησαν καθόλου την παρέλαση ήταν καλύτεροι; Γιατί να μην προστατευτεί ο ιερέας κατω από την ομπρέλα, αφού αυτή η εντολή δόθηκε πριν ξεκινήσει η παρέλαση; Τους ιερείς τους περιμένει Μεγάλη Εβδομάδα με ακολουθίες πρωι και απόγευμα-αν έχετε υπόψη. Ποιός θα τους αντικαταστήσει σε περίπτωση ασθενείας; Αυτοί που τα λένε αυτά θα εμφανιστούν Μ. Σάββατο, θα κάνουν τη φιγούρα και μετά φαγητό, μόνο φαγητό και ξενύχτι.
Αλλά κριτική ξερουμε να κάνουμε όλοι μας...αλλά μόνο κριτική, μετά αδιαφορία....

Ανώνυμος είπε...

9.26 φιλε μου ο δημαρχος [δεν ειναι δικος μου] περασε χωρις ομπρελα..και μπραβο του!!! μπορει να τον βριζω αλλα τουλαχιστον αυτο του το αναγνωριζω...και συμφωνω απολυτα με τον φιλο 9.05 οτι ο κληρος επρεπε να προστατευτει....[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Καλα 9.05 μας κοροιδεύεις? Δηλάδή οι παπάδες χρείζουν εξαιρετικής προστασίας σε σχέση με όλους τους άλλους γιατί έχουν μπροστά τους μια βδομάδα με "δουλειά" όπως ο υπολοιπος κόσμος έχει όλο τον χρόνο?

Ολοι οι άλλοι δηλαδή που δουλευουν και αν δεν πανε στην δουλειά θα χάσουν και το μεροκάματο για να μην πω την δουλειά τους (αν ξέρεις τι σημαίνει ιδιωτικός τομέας) δεν έίναι κρίμα? Ο παπάς τον μισθο και τα "τυχερά" του θα τα παρει μην ανησυχείς!

Δεν λεω τιποτα για τα παιδιά γιατι είναι προφανές πόσο πιο ευαισθητα ειναι πχ σε μια πνευμονια... ή για τους μαθητές που σε λιγοτερο απο ένα μήνα αρχίζουν πανελληνιες...

Αλλά ναι έχεις δίκιο... οι παπάδες δεν πρέπει να αρρωστησουν... ναι πρέπει να βάζουν τον εαυτο τους πάνω απο το ποίμνιό τους.. ναι είναι πιο ευαίσθητοι και καλομαθημενοι, ναι έχουν μια βδομάδα μπροστά τους που πρέπει να δουλεύουν καθε μερα (που ακουστηκε αυτό)... κρίμα είναι!!!!!!!

Π.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στον Π. 10.07,εννοείται ότι οι ιερείς πρέπει να θυσιάζονται για όλους αλλά
στην παρέλαση δόθηκε εντολή να πάρουν ομπρέλες (όσοι είχαν μαζί τους),
αν κάποιος παπάς αρρωστήσει ποιός θα κάνει τις ακολουθίες Μ. Εβδομάδα; Και μη κοιτάς στις πόλεις που μπορεί να υπάρχει αντικαταστάστης. Στην πομπή συμμετείχαν και ιερείς των γύρω χωριών.
αν δουλεύουν ή όχι δεν είμαι αρμόδιος να πώ. Πάντως τα "τυχερά" κυριαρχούν περισσότερα στην πολιτική, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία παρά στην Εκκλησία.
Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες τίμησαν τους Εξοδίτες.

Υ.Γ. Έχε υπόψη ότι στον Κήπο των Ηρώων οι φίλοι μας πολιτικοί ζήτησαν να μη γίνει επιμνημόσυνη δέηση λόγω..καιρού....Ευτυχώς που αρνήθηκαν ο Επίσκοπος και οι κληρικοί!