Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ποιός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο;


ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ 
Συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που εξετάζονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αριθ. 4002/ΟΙΚ 4856/397 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 478, 29/3/2011) από 1ης Απριλίου 2011 οι ανωτέρω γιατροί που εξετάζουν τους ασφαλισμένους ΙΚΑ – ΕΤΑΜ έχουν σαν ανώτατο όριο επισκέψεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία τις ογδόντα (80) επισκέψεις ανά μήνα. Όπως είναι φυσικό το όριο αυτό εξαντλείται από τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να μην έχουν αντίστοιχη κάλυψη, να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για εξετάσεις και φάρμακα και τελικά να πληρώνουν από την τσέπη τους, γιατί είναι απαγορευτικές οι παραπάνω διατάξεις.
Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι η παραπάνω ΚΥΑ είναι άδικη, άστοχη και αναποτελεσματική και ότι πρέπει να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ. Δεν μπορεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του ρημάγματος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων – για τα οποία όλοι είναι στο απυρόβλητο – να πληρώνουν και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Ζητούμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ και να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στο όριο των επισκέψεων των γιατρών ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Σε διαφορετική περίπτωση σε πρώτο στάδιο θεωρούμε ότι πρέπει να τριπλασιασθεί το όριο των ανωτέρω επισκέψεων.
Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι συμπολίτες μας έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και ότι η ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να λάβει τέλος. Φτάνει πια!        
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: