Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πετάνε στο δρόμο φτωχούς ψαράδες

Απίστευτη αναλγησία επιδεικνύει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους συν αυτώ υπαλλήλους -τους οποίους ο κ. Κατσούλης κατονόμασε ως υπεύθυνους για πολλά δεινά στην διαχείριση των ιχθυοτροφείων-, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο οικογένειες ψαράδων της πόλης μας με την αιτιολογία ότι δεν κατέβαλαν τα οφειλόμενα μισθώματα του ιχθυοτροφείου "Δίαυλος", τα οποία συνολικά αγγίζουν το ευτελές για το δημόσιο ποσόν των 7.000 ευρώ. 
Το δημόσιο όμως, ουδέποτε προχώρησε, όπως όφειλε, στην επισκευή ζημιών στο ιχθυοτροφείο, με αποτέλεσμα οι ψαράδες να χάσουν όλη την παραγωγή τους και να αδυνατούν να προσέλθουν εγκαίρως στην καταβολή των μισθωμάτων. 
Έχοντας οι ίδιοι επισημάνει το πρόβλημα με την απώλεια της παραγωγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχοντας υπάρξει αλλεπάλληλα έγγραφα της Διοίκησης που το κατέγραφαν, ζήτησαν να τους δοθούν εισπρακτικές προθεσμίες και να επιδειχθεί κατανόηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος συνεταιρισμός και πάντα δίνονταν μεγάλες προθεσμίες καταβολής μισθωμάτων και για πολύ μεγαλύτερα ποσά. Αντ' αυτού τους πέταξαν έξω από το ιχθυοτροφείο με ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο ενώ παράλληλα προκήρυξαν την μίσθωση του την ίδια ημέρα, βάζοντας μικρές προθεσμίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος και προχωρώντας στην απευθείας μίσθωση όλως περιέργως σε άλλο συνεταιρισμό της πόλης μας. 
Μέλη του συνεταιρισμού αυτού συνόδευσε παράγοντας της πόλης μας  ως διαμεσολαβητής στους κυβερνητικούς αρμόδιους, με κύριο κριτήριο ίσως την  κομματική ταυτότητα. Είναι αδιανόητο όμως, σε περίοδο κρίσης να πετιώνται στον δρόμο οικογένειες που έχουν υποστεί στην προσωπική τους ζωή πολλά, που ήδη βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση διάγοντας αγώνα επιβίωσης και να γίνεται προσπάθεια να ωφεληθούν άτομα που τρέχουν στους βουλευτές και στο κόμμα προκειμένου να πετύχουν την απευθείας εκμίσθωση ιχθυοτροφείου. Η Λιμνοθάλασσα έχει φαΐ για όλους. Λίγη ντροπή  δεν βλάπτει.....
Αναποδοΐβαρος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξεφτιλα...συστημα πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι σοβαροί;Τι αλητεία είναι αυτή;Να πείτε ποιός είναι ο παράγοντας αυτός που τους πάει στους βουλευτές...

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ δύσκολη χρονιά είχα εφέτος αδέρφια αλλά ήμουν συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις μου στο κράτος. Δεν χρειάζονται όλοι λύπηση. Εδώ που φτάσαμε πάντα είχαμε μια δικαιολογία να μην πληρώνουμε ποτέ και για τίποτε. Δηλαδή πέρυσι που ήταν καλύτερη χρονιά έκαναν κουμάντο όλοι αυτοί και για φέτος;

Ανώνυμος είπε...

αυτοι που τους δινουν τα ιβαρια το κανουν για τους ψηφους και αυτοι που τα περνουν δεν μπορουν να τα αξιοποιησουν και τελικα θα μας τα παρει το ΔΝΤ !! τυχαιο δεν νομιζω !!

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια ενταξει καταλαβαινω την σκληρη εισπρακτικη τακτικη,αλλα δεν ξερουμε τι γινεται με τα ιβαρια της περιοχης μας;Εδω καποιοι προσπαθουν να χρησιμοποιησουν το πασοκ για να πεταξουν καποιους εξω που πιθανον δεν ειναι πασοκοι.Ειναι επιεικως απαραδεκτο ακομη καποιοι να εχουν το θρασος μετα απο οσα εχουν κανει στον ελληνικο λαο να λειτουργουν ετσι.Αυτο ειναι η διαφανεια και το κρατος του Γιωργακη.Ρε ουστττ