Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το περιβόλι με τα μπουμπούκια

Οι αστυνομικές αρχές -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- προχώρησαν σε προσαγωγές και κατόπιν σε 9 συλλήψεις παραγόντων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τα «στημένα» παιχνίδια!
Συλληφθέντες είναι οι:
*Αχιλλέας Μπέος (μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου), 
*Σταύρος Ψωμιάδης (μεγαλομέτοχος της Καβάλας), 
*Γιώργος Τσακογιάννης (πρόεδρος της Ηλιούπολης), 
*Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), 
*Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ), 
*Νίκος Χάλκος (παράγοντας της Ηλιούπολης), 
*Νίκος Παντέλης (προπονητής Εθνικού Αστέρα), 
*Νίκος Καρακούλιας (bookmaker), 
*Ανδρέας Δημόπουλος (bookmaker)
Επίσης, υπάρχουν ακόμη 11 προσαχθέντες, κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως να μετατραπούν σε κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας ακόμη μεγαλομέτοχος ομάδας της Football League, ο γιος μεγαλοπαράγοντα που είχε ποντάρει στο ματς Ξάνθη - Παναθηναϊκός, ένας μάνατζερ με τα αρχικά Α.Τ. και αρκετοί ακόμη άνθρωποι του ποδοσφαίρου.
Για τους περισσότερους, καθώς είχαν προσαχθεί περίπου 20 άτομα, η «προσαγωγή» μετατράπηκε σε «σύλληψη», με πρώτον απ' όλους τον Αχιλλέα Μπέο, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Νίκος Κακκαβάς. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Εξ αυτών που προαναφέραμε, δύο άτομα προσήχθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν παράγοντα της Football League και τον μάνατζερ ποδοσφαιριστών με τα αρχικά Α.Τ. H επιχείρηση θα συνεχιστεί, καθώς η ροή πληροφοριών για την εν λόγω υπόθεση είναι συνεχής και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει ανάλογη κίνηση και με ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα «στημένα».
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σ' όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα πλέον σύγχρονα μέσα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων τον «σούπερ κοριό» που σαρώνει όλα τα τηλέφωνα και μπορεί να αποκαλύψει συνομιλίες και τηλεφωνικές επαφές! Επίσης, υπάρχει στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία και τα πρόσωπα.
Για την υπόθεση έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει χωριστεί σε τρεις δικογραφίες.
Η πρώτη αφορά τους παίκτες που στοιχημάτισαν μέσω του ΟΠΑΠ στα στημένα ματς, η δεύτερη τους παίκες που στοιχημάτιζαν μέσω του διδικτύου και η τρίτη αυτούς που θα προκύψουν από την έρευνα ότι είχαν άμεση συμμετοχή στο στήσιμο των αγώνων (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μεσάζοντες).
(difernews)
NEOTEPA :
Τα ονόματα για τα οποία εξέδωσε διάταξη η εισαγγελία είναι:

*Βαγγέλης Μαρινάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση.

*Θωμάς Μητρόπουλος, Ιωάννης Κομπότης, Σπύρος Καλογιάννης, Αντώνης Μανίκας, Ευάγγελος Κιοτζένης. 'Άγγελος Τραυλός, Γεώργιος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, Πέτρος Ρουτζιέρης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μποροβίλος, Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Ναυρινιάδης, Βασίλειος Αδαμάκης, Ιωάννης Αρφάνης, Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτρης Λυμπαντσής, Περικλής Αδαμαντίδης, Παύλος Δήμου, Παναγιώτης Σπάρταλης, Γιώργος Σαλαμαστράκης, Χοσέ Λουίς Ρέγιες, Μαρσέλο Γκούντμαν, Ιωάννης Τσιγιάννης, Δημήτρης Καλόπουλος, Σπυρίδων Τρύφωνας, Άκης Πάσσαρης, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Γεώργιος Γρηγορόπουλος, Κώστας Χρυσοχοΐδης και Ιωάννης Σπάθας. Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (κακούργημα) και δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

*Κατηγορούμενοι επίσης είναι και οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Έλενα Νεούζα-Θεοσόγλου-Ζοσέ-Λαορένσο, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος, Γιώργος Τόρης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Τσιγιάννης, Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μουστάκας, Άνθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμανής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Χαβενετίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Βαγγέλης Δήμου, Σταμάτης Φασουλής, Μανόλης Αρβανιτάκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Λυράκης, Σάββας Παντελίδης, Χρήστος Σφήκας, Νικόλαος Θεοχαρίδης, Λεωνίδας Παπασταθόπουλος, Ιωάννης Καλυβίτης, Κωνσταντίνος Μενδρινός, Δημήτρης Βίλλας, Μιχαήλ Τζιβελέκης, Μιχαήλ Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μάριος Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθανάσιος Κωστουλέας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανά περίπτωση, για απάτη, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα) και παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: